Find metaldetektor til børn

Metaldetektorer kan være tunge genstande at slæbe rundt på, især hvis man samtidig er heldig og skal slæbe rundt på en masse fundne skatte. Derfor bliver der lavet særlige detektorer til børn, som er mindre og lettere at bære og indstille. De bedste børnemetaldetektorer fås hos rigtige forhandlere, men man kan også få dem som legetøj.

De 3 bedste metaldetektorer til børn

Bounty Hunter Junior

 

Pris: 795,00 kr.

Nokta makro mini hoard metaldetektor

Nokta-Makro Mini Hoard metaldetektor

Pris: 999,00 kr.

Nokta 1st Swing Metaldetektor

Nokta 1st Swing metaldetektor + tilbehør

Pris: 1.195,00 kr.

At gå med en metaldetektor kan være en meget seriøs hobby der leder til fantastiske fund, men for børn vil det ofte starte som en leg. Det er også sådan det skal være år man er barn, men det kan lede til en stor interesse for barnet senere hen.

Metaldetektor til skattejagt

En god måde at introducere et barn til en metaldetektor på er ved at lave en skattejagt hjemme i haven eller på en nærtliggende tom grund. De skatte du gemmer for barnet behøver ikke være gravet ned, da det kan gøre oplevelsen for langtrukken, og børn er sjældent tålmodige i en tidlig alder.

Gø heller ikke området for stort så det tager for lang tid, og gør gerne skattende der findes interessante. Her får du et par ideer til en god skattejagt med metaldetektor for børn:

  1. Gem nogle rigtige penge på et afgrænset område, og lad barnet beholde pengene når de er fundet. Det gør metaldetektoren sjov at bruge allerede fra start af.
  2. Er du selv skattejæger og har fundet nogle seje skatte tidligere, så kan det være en idé måske at bruge dem i skattejagten til barnet også. Det kunne f.eks. være du har fundet patronhylstre, gamle mønter eller en unik metalgenstand.
  3. Du kan også lave samme trick med mønterne med f.eks. legetøj lavet af metal. Her er det nok sjovest at det er gravet ned, da man ellers vil kunne se legetøjet lægge ovenpå jorden.

Forskel på legetøjsmetaldetektor og rigtig børnemetaldetektor

Først og fremmest er det vigtigt at understrege der er forskel på en legetøjsmetaldetektor og en børnemetaldetektor. En metaldetektor der fungerer som legetøj eller købes i en legetøjsbutik vil ofte ikke være særlig god, hvis den da overhovedet er lavet til at virke. En rigtig børnemetaldetektor er til gengæld lavet til at virke som en ægte metaldetektor virker, også udendørs.

Udover den åbenlyse forskel man vil opleve i funktionalitet og kvalitet, så er der også stor forskel på prisen. En metaldetektor som legetøj vil du ofte kunne få til 200-400 kr. hvor en rigtig kvalitets metaldetektor til børn koster op mod de 1000 kr. og i visse tilfælde måske lige på den anden side.

Vil du lave en rigtig skattejagt og finde noget rigtig metal sammen med dit barn, så gør dig selv den tjeneste at vælge en god metaldetektor til børn.

Gode metaldetektorer til børn

Der findes en del gode metaldetekorer til børn, men det vigtigste er at du ikke lader dig snyde af de smarte æsker i legetøjsbutikker der lover guld og grønne skove. I stedet skal du finde en rigtig forhandler af metaldetektorer.

Nogle af de bedste metaldetektorer til børn og dem som vi altid anbefaler er Bounty Hunter Junior, Kidz Treasure Hunter. Af andre nævneværdige detektorer til børn kan nævnes Go-Find 11 og National Geographic Junior metaldetektor.

Vælg en detektor der passer til alderen

En god metaldetektor er også en der passer til alderen, og hvis dit barn er ved at være teenager eller lidt ældre, så er det ikke sikkert at du skal vælge en junior metaldetektor, men i steder satse på en voksen metaldetektor til begyndere. Begynder metaldetektorer er nemmere at håndtere og vil derfor også fungere for de fleste ældre børn, desuden er prislejet ikke så meget højere.